SARAY LOKUMU.ÇATLIYOR DAĞILIYOR YAPAMIYORUM DİYORSAN BİR DE BU TARİFİ DENE. AFYON LOKUMU

#lokum #sütlütatlı #kolay
Lezzet düşkünleri hangi sayfada buluşacağını iyi bilir miş ☺️. Yıllar önce bir iki farklı tarif denedim ama yıllardır vazgeçemediğim en garanti tarifi sizlerle de paylaşacağım bu gün. Dağılma çatlama olmuyor. Buradaki püf nokta muhallebili harcı iyice dinlendirmek ve kuruyup çatlaması için üzerini videodaki gibi strech film ile kaplamak. Ben bu tarifi yıllardır yapıyorum videodaki gibi yaptığınız taktirde hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Sevdikletinizden de kocaman bir gülümseme alacaksınız. İşte malzeme listesini ve kullandığım tepsi ölçüsünü veriyorum. İyi seyirler dilerim. ☺️
✅3 su bardağı süt
✅1 su bardağı şeker
✅6 yemek kaşığı dolusu ( tepeleme olmasın) un
✅1 yemek kaşığına yakın tereyağı
✅1,5 su bardağı hindistan cevizi
✅1 paket toz krem şanti
✅1 su bardağı süt ( mutlaka soğuk süt kullanın )

Kullandığım kalıp 36*26 cm dir.
Fırın tepsisi ile yapacaksanız ;
1 litre süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
İle yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
????????
#lokum #südlü #şirin #asan Dad həvəskarları hansı səhifədə görüşəcəklərini yaxşı bilir ☺️. İllər əvvəl bir-iki fərqli resept sınadım, amma bu gün sizlərlə illərdir imtina edə bilmədiyim ən zəmanətli resepti paylaşacağam. Parçalanma baş vermir. Burada hiylə odur ki, krema məhlulunu yaxşıca dincəldib, videodakı kimi streç plyonka ilə örtün ki, quruyub çatlasın. Bu resepti illərdir hazırlayıram, videodakı kimi etsəniz heç bir problem olmayacaq. Siz də sevdiyiniz insandan böyük bir təbəssüm alacaqsınız. Budur materialların siyahısı və istifadə etdiyim qabın ölçüsü. Gözəl saatınız olsun. ☺️ ✅3 stəkan süd ✅1 stəkan şəkər ✅ 6 xörək qaşığı un (yığılmamış) ✅ 1 xörək qaşığı kərə yağı ✅1,5 stəkan kokos ✅1 paket toz çırpılmış krem ✅1 stəkan süd (soyuq süd istifadə etməyinizə əmin olun) Nuş olsun.
????????
#turkish delight #milksweet #easy Taste lovers know well on which page they will meet ☺️. I tried a couple of different recipes years ago, but today I will share with you the most guaranteed recipe that I can't give up for years. Disintegration does not occur. The trick here is to rest the custard mortar well and cover it with strech film, as in the video, so that it dries and cracks. I've been making this recipe for years, if you do it like in the video, you won't have any problems. You will get a big smile from your loved one too. Here is the list of materials and the tray size I used. Have a nice watch. ☺️ ✅3 glasses of milk ✅1 cup of sugar ✅ 6 tablespoons of flour (not heaped) ✅ 1 tablespoon of butter ✅1.5 cups of coconut ✅1 pack of powdered whipped cream ✅1 glass of milk (make sure to use cold milk) Enjoy your meal.
Emelce Lezzetli Anlar Kanalımda pratik ve çok lezzetli tariflerin videolarını bulacaksınız.Bizi Takip edin lütfen.
Emelce Lezzetli Anlar Kanalımda pratik ve çok lezzetli tariflerin videolarını bulacaksınız.Bizi Takip edin lütfen.