ENGELLİ BİREYLER İÇİN OKUL

Zonguldak'ın ilçesi Ereğli'de yaşanan son dakika gelişmeye göre; özel bireyler için Kırmacı mahallesi eğitim vadisinde bulunan demiryollarına ait metruk binasının yerine engelliler için ilk, orta, lise meslek öğrenimini kapsayan okulun onayının Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çıktığı bildirildi.
Konu ile ilgili okulun inşa edileceği alanda açıklama yapan Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, engellilerin ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarında engellilere balık vermek yerine balık tutmayı amaçlayan okulun onayının çıkmasından dolayı Milli Eğitim Bakanı Profesör Doktor Mahmut Özer’e teşekkür etti. Özellikle Karadeniz Ereğli'de yaşayan özel bireyler için can suyu olacak projeye bir an önce başlanıp bitirilerek eğitim ve öğretime açılmasını istediğini ifade eden Şentürk, şunları söyledi:
“Engelliler için ilk, orta ve liseyi kapsayan meslek okulunun projesi Milli Eğitim Bakanlığı’nda çıktı. Bu sevincimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Gönlümüz, bir an önce bu projenin hayata geçirilmesidir. Ereğli kamuoyundan da özellikle manevi anlamda destek bekliyoruz. Engellilere balık vermek yerine balık tutmayı öğretecek bu okulun bizim için anlamı çok büyüktür. Bize faydası da çok büyük.
Bu proje ile ilgili aldığım bilgi; ödenek çıktı ve yakında başlayacaklar. Böyle ümit ediyoruz. Çok detaylı bilmiyorum. Bir zaman veremiyorum.”
ÇİÇEK: TALEP EDİYORUZ
Özel birey Yasin Çiçek ise engelli bireylerin geçmişten bugüne eğitim alabilmekte sıkıntı çektiklerini anlatarak şöyle dedi:
“Türkiye’de engelli bireylerin en büyük sıkıntısı eğitimdir. Ben 30 yaşımdayım. Engelliler bazı dönemlerde okullara gidemedi. Böyle bir eğitim kurumu daha öne olsaydı, bizlerde eğitim alabilirdik mesela.
Türkiye’de 10 milyon engelli var. Aileleri ile birlikte 40 milyon yapıyor. Bu da Türkiye’nin yarısı. Bu tür projelerin çoğalmasını talep ediyoruz.”

Random Video