KATAR ULUSAL MÜZESİ VLOG SERİSİ #3 ( NATIONAL MUSEUM OF QATAR VLOG SERİES )#3 #museum #nimso #qatar

NATIONAL MUSEUM OF QATAR VLOG SERİES #3 KATAR ULUSAL MÜZESİ VLOG SERİSİ #3 #museum #nimso #qatar
hakkında:

Majesteleri Şeyh Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani’nin himayesinde Katar Müzeleri, 28 Mart 2019’da dünyayı Katar Ulusal Müzesi’nde (NMoQ) halka açarak dünyayı Jean’ın yeni bir mimari şaheserinde barındırdığı eşsiz bir sürükleyici deneyime davet ediyor Nouvel.

Müzenin dolambaçlı, 1,5 kilometrelik galeri yolu, her biri Katar hikayesinin bir bölümünü mimari mekan, müzik, şiir, sözlü tarihler, andıran aromaların özel bir kombinasyonuyla anlatan bir dizi benzersiz, etrafı çevreleyen ortamlar arasında bir yolculuktur. arkeolojik ve miras nesneleri, görevlendirilmiş sanat eserleri, anıtsal ölçeklendirilmiş sanat filmleri ve daha fazlası.

Birlikte, onbir kalıcı galeri, milyonlarca yıl önce Katar yarımadasının oluşumundan milletlerin heyecan verici ve çeşitli armağanlarına gelen ziyaretçileri çeker. Milletin zengin mirasına ve kültürüne ses veren ve halkının özlemlerini dile getiren NMoQ, Katar için çeşitli eğitim olanakları sunan ve ulusun küresel sahnede kültürel vizyonunu geliştiren bir keşif, yaratıcılık ve topluluk katılımı için bir merkez olarak hizmet edecektir.

52.000 metrekarelik (560.000 metrekarelik) görkemli NMOQ, modern Katar'ın kurucusunun oğlu olan restore edilmiş tarihi Şeyh Abdullah bin Jassim Al Thani (1880-1957) merkezini benimsemiştir. Kalıcı galeri rotası, restore edilmiş Şeyh Sarayı bin Abdullah Jassim Al Thani'nin Katar Ulusal kimliğinin tam göbeğinde sona ermektedir. 1906 yılında inşa edilen bu saray, ulusal bir sembol olarak önemlidir ve Katar'ın en sevilen yerlerinden biridir. Üç yıldan fazla bir süre boyunca özenli bir restorasyon projesinin ardından, şimdi Katar Ulusal Müzesi'ne yapılan ziyaretin son vurgusunu oluşturuyor.

Bu deneyimleri mümkün kılan binanın tasarımında, Jean Nouvel, sığ bir tuz havzasının yüzeyinin hemen altındaki ufalanan toprakta kristalleştiğinde, Körfez bölgesinde doğal olarak meydana gelen çiçek benzeri bir oluşum olan çöl gülünden ilham aldı. Doğal gölge sağlayan konsollu diskler, NMoQ'nun hem LEED Gold sertifikasını alan ilk müze hem de Global Sürdürülebilirlik Değerlendirme Sisteminden dört yıldızlı bir sürdürülebilirlik derecelendirmesi alan ilk tasarım öğeleri arasındadır.

Tecrübeleri İçeren Katar Hikayesini Anlatmak

NMoQ, yarımadaların yaşadığı günden uzun süre önce jeolojik dönemden ziyaretçi alan on bir galeride sunulan “Başlangıçlar”, “Katar'da Yaşam” ve “Katar'ın Modern Tarihi” olarak üç bölümde düzenlenmiştir.

Sözlü tarih filmleri, arşiv fotoğrafları, haritalar, metinler, modeller ve dijital öğrenme istasyonları, Katar'ın tarihi ve mirasının en göze çarpan hazinelerinin bazılarıyla birlikte anlatıyı oluşturur. Tüm filmler, son teknolojiler kullanılarak Doha Film Enstitüsü tarafından yapıldı ve Katar sınırları içinde çekildi.

Bu deneyimlerin oluşturulması, on yıldan daha uzun bir süre önce başladı ve NMoQ’nun yüzlerce Katar’ı teklif etmek istedikleri hikayeleri ve malzemeleri paylaşmaya davet ettikleri ve ne isterse sormaları için yüzlerce Katar’ı davet ettiği bir düzine toplantıdan oluşan bir dizi toplantıyı bir araya getirdi. çoğu kendi ulusal müzesinde görmek ve duymak istedi. Ayrı fakat ilişkili bir girişimde NMoQ ekibi ayrıca 500'den fazla kameralı sözlü tarih röportajı yaptı. Bu etkileşimlerden yeni kurumun özü haline gelen bilgi zenginliği geldi.

Doha Yapımı: 1950-2030

Onun geçici sergi galerisi açılışını için Katar yeni Ulusal Müzesi başkentin devam eden kentsel ve mimari gelişiminin keşif, sunacak Doha 1950-2030 Yapımı 30 Ağustos 2019 ile 28 Mart ayından itibaren görünümünde,

Rem Koolhaas ve Küratörlüğünü OMA / AMO'dan Samir Bantal ve Fatma Al Sehlawi ve Atlas Bookstore'den Katar merkezli araştırma ekibi ve OMA / AMO'dan bir ekip tarafından tasarlanan Doha 1950-2030 yapımı yetmiş yıl fotoğraf, model, plan, metin, film, Doha'nın organik büyümeden daha modern ve kasıtlı planlama uygulamalarına geçişini planlamak için sözlü tarihler ve arşiv malzemeleri.


Sahaya Özel Komisyon Yapılmış Eserler

Deneyime başka bir duygu ve hayal gücü katmanı ekleyen NMoQ, yerel, bölgesel ve uluslararası sanatçıları hem binanın içine hem de geniş alanlara yerleştirilen yeni eserler yaratmak üzere görevlendirdi. Sheikha Al Mayassa bint'i Katar Müzeleri Başkanı Hamad bin Khalifa Al Thani komisyon seçiminde rehberlik etti.

Son olarak, müzeyi çevreleyen parkın önemli bir özelliği olan 900 metre uzunluğundaki lagünde, ziyaretçiler Fransız sanatçı Jean-Michel Othoniel'in şimdiye kadar tasarladığı en büyük kurulumu bulacaklar. ALFA başlıklı , Arapça hat sanatına benzeyen 114 ayrı siyah çeşmeden veya hattatların kalemlerini yapmak için kullandıkları uzun boylu sazlardan oluşuyor. Çeşmeler saatte bir kez aktive edilir.

Eğitim ve Toplum Katılımı
Müze'yi çevreleyen peyzaj mimarı Michel Desvignes tarafından tasarlanan 112.000 metrekarelik (28 dönümlük) halka açık park,


KANALIMA ABONE OLMAYI VE VİDEOYU BEĞENİP YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN !!!