Perimden Trabzon Vlog 1

Perimden Trabzon Vlogu ile karşınızdayım.
Aslında vlog yapmamı öneren Cem Kazan "Yaşamdan Yazılar" blogunun yazarıdır. İlk vlog "yayla vlogu" ile başladık. Hatta orada "vloga devam ediyoruz." diye diye de bana bir haller olmuş. "Olacak o kadar" diyerek devam ediyoruz.
Trabzon Vlogu ikiye bölündü. Youtube nedense tek bölümde yüklemeyi kabul etmedi. Artık ben de ikiye bölerek huzurlarınıza geldim.
Biz Vakfıkebir'den dolmuşla Trabzon'a gittik. Yol üstünde, uzun pozlama yapabileceğimiz yerleri biraz söylemeye çalıştım... Tabi araçla hızlı şekilde yol alıyorduk. Ne kadar görebildik meçhul!?
Yalnız, Akçaabat- Çarşıbaşı- Trabzon arasında üç dört yer vardı. Belki, Trabzon'a gidip fotoğraf çekmeye niyetli olanlar için fikir olabilir...
Sesin bazı yerlerde iyi olmayışı nedenleri; maske, ortamın uygun olmayışı ve de müzede olmasıdır.
Meydan da "Üstad" diye ev yemekleri yapan bir yerde yedik. Salaş, öğrencilerin de takıldığı bir yer.
Üstad'da komik bir olay başımıza geldi. İleride anlatırım.
Uzun Sokak'ta, çarşının ortası diyebiliriz "Trabzon Müzesi" ziyaret etmek istedim. Yalnız geçen sene de bu sene de kapalıydı... "Kültür Bakanlığı ne zaman açacak?" diye sorasım var...
Biz de Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Trabzon Müzesine gittik. Trabzon'a gidenlerin bölgeye ait kültürel özelliklerini görebilecekleri bir mekan. Trabzon'a has kuyum işi olan "Trabzon Hasırı", Karadeniz bölgesi boyunca olan "Serender" aslında ahşap kiler yapılar, Trabzon da yetişen tarıma ürünleri, mimari yapılar vs.. Ben sevdim.
Hadi Vloga gelin, benimle Trabzon'u keşfedin.
#trabzonvlogu #perimdentrabzonvlogu #vlog #trabzonmüzesi