Mersin’de Yaşayan Ramazan Kara, Yarım Asırdır Sürdürdüğü Mesleğine Duyduğu Aşkla Yürekleri Isıtıyor

Mersin’de Yaşayan 72 Yaşındaki Ramazan Kara, Yarım Asırdır Sürdürdüğü Mesleğine Duyduğu Aşkla Yürekleri Isıtıyor
Herkesin 'amca' diye hitap ettiği Kara, şimdiki neslin sabırsız olduğunu söylerken ayakkabı, çanta tamirciliğini sürdürecek ustaların yetişmediğinden dert yanıyor.
Hayat hikayesi 1949 yılında Bulgaristan başlayan, 1951 yılında devletler arasındaki anlaşmadan dolayı Mersin Özelbahşiş köyüne göç eden ailesiyle birlikte hayata sımsıkı sarılan Kara, 1963 yılında Çakmak Caddesi üzerinde Hacı Hüseyin Hasırlı Camii karşısında bir ayakkabıcıda çırak olarak işe başladı. Meslekte ustalaştıktan sonra 1970 yılında Akdeniz ilçesi Nusratiye mahallesinde bir baraka içinde ayakkabı tamirciliğine devam edip, mesleğini severek sürdürüyor.
Meslek aşkıyla tanınan ve herkesin ‘amca’ diye hitap ettiği Kara, ‘’covid-19 nedeni ile tüm esnaf arkadaşlarımız gibi bizim de işimiz azaldı. Biz de boş kalmamak için ayakkabıdan ve çanta deri parçalarından eskilerin tabirine göre kırk yaman şimdiki ismi ise moderna minder olarak bildiğimiz yastıkları, esnaf arkadaşlarına ve gelen müşterilerimize hediye ediyoruz’’ diyor. Şimdiki neslin sabrının olmadığını belirten Ramazan Amca, ayakkabı - çanta tamirciliğini sürdürecek ustaların yetişmediğinden dert yanıyor.
#akdeniz #mersin #tarsus #tarsushaber #mersinhaber