Türkiye’nin En Büyük 15 Bankası ( GÜNCEL 2020)

TÜRKİYENIN EN BÜYÜK 15 BANKASI

2001 krizinden sonra ülkemizde bankacılık sektörü büyük bir değişim göstermiş, düzenleyici ve denetleyici kurumların işlevsel bir şekilde çalışmasıyla da sağlıklı ve karlı bir hale gelmiştir. Körfez ülkeleri başta olmak üzere, Çin’den Rusya’ya, Japonya’dan Hollanda’ya kadar çeşitli ülkelerin, Türkiye’de bankacılık yatırımı vardır. 1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla Türkiye’deki banka sayısı 47‘dir. Türkiye’deki banka şube sayısı ise 10 binin üzerindedir.

Bugünkü yazımızda Türkiye’nin en büyük bankası ve Türkiye’nin en büyük bankaları hakkında bilgi vereceğiz. Türkiye’nin en büyük bankasını belirlerken aktif büyüklüklerini dikkate aldık. Aktif büyüklüğü, bankanın sahip olduğu varlıkların toplamıdır.

Türkiye’deki bankaları aktif, şube ve çalışan sayılarına bakarak üç temel grupta sınıflayarabiliriz. Büyük ölçekli bankalar, orta ölçekli bankalar ve küçük ölçekli bankalar. Büyük bankalar grubuna Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Halkbank ve Vakıfbank’ı dahil edebiliriz. Orta ölçekli bankalar grubunda ise Finansbank, Denizbank, TEB ve ING Bank’ın yanı sıra HSBC, OdeaBank ve Şekerbank’ı sayabiliriz. Küçük ölçekli bankalar ise Alternatifbank, Anadolubank, Fibabanka, Burgan Bank ve ICBC gibi bankaları içerir. Şimdi gelin hep birlikte Türkiye’nin en büyük bankaları sıralamasına bakalım. #turkbankalari