İngilizce'de Who That Which Kullanımı - İlgi Zamirleri - İlgi Cümlecikleri - Pronouns of Interest

#ingilizceilgicümlecikleri #ingilizceilgizamirleri
Bugün sizler için İngilizce'de Who That Which Kullanımı - İlgi Zamirleri - İlgi Cümlecikleri Videosunu hazırladım
Relative Pronouns konusunu anlattığım bu derste, who, which, that, gibi ilgi zamirlerinin kullanımını öğretiyorum.
Bu konu bazen İngilizcede Relative Clauses veya Adjective Clauses olarak da geçiyor ve Türkçeye “İlgi Zamirleri” ya da “İlgi Cümlecikleri” olarak çevriliyor. Who, which, that ,kelimelerinin relative pronoun olarak kullanımını göreceğiz.

“Wh- soru kelimeleri” adıyla bildiğimiz bu sözcükleri ve that kelimesi ile bir nesne ile bir cümleyi veya bir cümle ile başka bir cümleyi yapıştırabiliyoruz. Dikkat etmemiz gereken tek şey, niteleyeceğimiz kelimeye uygun olanını seçmek.
Relative pronouns nerelerde kullanılır ve nasıl kullanılır sorusunun en basit yanıtı şudur: Bir cümle ya da kelime hakkında araya ek bir bilgi yapıştırmak istiyorsak, bu cümleyi ya da kelimeyi yazdıktan hemen sonra relative pronoun kullanıyoruz.

Bazen ilgi zamirlerimiz olan who, which gibi sözcükleri, niteledikleri kelimelerden hemen sonra yazmaya çalışsak da koşullar buna elvermeyebiliyor. Yani ilgi zamirini mutlaka nitelediği kelimeden sonra yazacağım diye düşünmeyin.
That kelimesi, sözlü dilde hem who hem de which ilgi zamirlerinin yerine kullanılabilir. Yine de resmi bir yazı veya makale yazarken who ve which yerine that tercih etmemekte fayda var.