Nemrut Dağı Samanyolu Time Lapse

Öncelikle yolculuğumda bana eşlik eden çekimlerimde yardımcı olan Erdinç Terbıyık'a (ig/infinitymile) ve Adıyaman'da bizi karşılayıp ağırlayan, sabaha kadar yanımızda olup destek olan Ömer Faruk Gözleyici'ye (ig/omergozleyici) çok teşekkür ederim.

Video 10 Temmuz akşamı Nemrut Dağı’nın batı terasında gün batımıyla başlıyor. Daha sonra gece olup Samanyolu ve yıldızlar görünüyor. Son olarak doğu terasında gece görüntüleriyle devam ettikten sonra gün doğuyor.

İzmir'den Nemrut'a gidişimiz ve çekimleri tamamlayana kadar geçen 30 saat boyunca gözümüzü bir dakika bile kapatmadık. Akşam saatlerinde vardığımız Nemrut'un gün batımını, yıldızlı gecelerini ve gün doğumunu aynı anda yaşayan az sayıda şanslı insanlardan olduk. Bütün gece boyunca yıldızların altında heykellerle baş başaydık. Yaşadığım deneyimi, hislerimi kelimelerle ifade etmem gerçekten çok zor. İki bin yıl önce yapılmış kalıntıların arasında resmen tarihe yolculuk yaptık. Gecenin zifiri karanlığı, bir yandan güçlü rüzgarın uğultusu ve yıldızlara değecek kadar gökyüzüne yakın olmak olağanüstü bir deneyimdi.

18:00'de vardığımızda iki adet DJI Osmo Action kameranın kaydını başlattık. Birini batı terasına birini de doğu terasına yerleştirdik. Her bir kamera toplam 12 saat çekim yaptı. 3 saat gün batımı, 6 saat yıldız pozlama ve 3 saat de gün doğumu çekimi gerçekleşirdik. Gün batımı çekimi bittikten sonra kameraları gece pozlama moduna alarak tekrar başlattık. O esnada videoda da göründüğü gibi her bir heykeli ve kendimizi Nikon D7100 ve Insta 360 OneX 2 kullanarak yıldız pozlama çekimi gerçekleştirdik. Videonun sonuna doğru Dji Mavic 2 Pro drone ile light painting yaparak gece çekimlerini tamamladık. Güneşin batılışıyla beraber rüzgar başladı ve güvenlik görevlisi bu bir şey değil gece burası uçuyor dedi özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yani çekim yaptığımız zamanda. Kelimenin tam anlamıyla gece orası uçuyordu dronu zor kontrol ettim.

Her bir kamera 6 saatlik samanyolu time lapse boyunca toplam 1539 fotoğtaf çekti. Her bir fotoğrafı Lightroom ile düzenledikten sonra Final Cut Pro ile video haline getirdim.

Osmo Action çekim ayarları; 4k 30fps, ISO 3200, 25" shutter speed, 30" interval, 3500 Kelvin.

#NemrutDağı #MountNemrut #Komagene

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
https://www.youtube.com/channel/UCm1ww9Wx3vFNruh4BFiuOjA/join