Çanakkale, Kilitbahir Kalesi, Değirmen Burnu Tabyası, Dur Yolcu Anıtı 5.4K

Çanakkale, Kilitbahir Kalesi, Değirmen Burnu Tabyası, Dur Yolcu Anıtı 5.4K

Kilitbahir boğazın en dar bölgesinde olan bir yerleşim yeridir. Çanakkale'nin ilçesi olan Eceabat'ın yaklaşık 3 km güneyindedir. Dik bir yamaç üzerine kurulmuştur. Kilitbahir denizin kilidi anlamına gelmektedir ve köyün özelliği ile bu adı almıştır. Çanakkale Savaşının ruhunu anlamak ve tarihle iç içe bir zaman geçirmek isteyen kişilerin sürekli ziyaret ettiği bir köydür. Doğal güzellikleri, denizi ve tarihi ile Çanakkale Kilitbahir mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.

Kilitbahir'de ilk yerleşimin oldukça eskilere dayandığı düşünülmektedir. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul'u fethinden sonra buraya yaptırdığı kale ile köyde yaşamın başladığı düşünülmektedir. Köyde ayrıca Osmanlı zamanında yapılmış olan camiler, çeşme ve hamamlar da bulunmaktadır. Çanakkale Savaşında Türk Askerinin verdiği mücadeleye şahit olan Kilitbahir Çanakkale geçilmez denilmesini sağlayan bir bölgedir. O zamanın ruhunu anlamak ve atalarımız yad etmek için Kilitbahir’in mutlaka ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Kilitbahir yakın tarihte pek çok önemli savaşın yaşandığı bir yerdir ve burada Balkan Savaşları Şehitliği, Mecidiye Şehitliği, Feyzullah Efendi Mezarlığı, Soğanlıdere Şehitliği, Havuzlar Şehitliği ve Anıtı, İsimsiz Topçu Yüzbaşı Şehitliği gibi pek çok şehitlik bulunmaktadır.

Random Video