GİZEMİ SON BULMAYAN TAPINAK ŞÖVALYELERİ

TAPINAK ŞÖVALYELERİ

Fransız soylusu Hugues de Payens tarafından 1119 civarında Kudüs'te Hristiyan hacıları korumak için 9 şövalyeden oluşan bir grup kuruldu. Katolik Kilisesi tarafından resmî olarak 1129 yılında tanınan tarikat kısa zamanda güçlenmiştir. En güçlü zamanlarında askerî varlıkları 20.000'i bulmuştur, fakat bunların sadece %10'u tarikata bağlı şövalyelerdir. Tarikatın ömrü neredeyse Haçlı Seferleri'yle eş olmuştur. Beyaz renkteki eşyaları üzerindeki kırmızı haçlarıyla Tapınak Şövalyeleri zamanlarının en korkulan savaşçılarından olmuşlardır.

İngiltere’nin Şopşayr kentinde çiftçilik yapan bir kişi, Tapınakçıların yıllar önce ölümden kaçmak için ,kullandıkları 700 yıllık gizli bir tünel bulmuş.
Tarlasını işlerken, önce toprağın altındaki gizli mağarayı ve tavşan deliği büyüklüğündeki girişini keşfetmiş çiftçi…


YouTube. : https://youtube.com/channel/UCTAE5kXPmCwgguhHO3m0WZQ
(ABONE OL)

İnstagram:https://instagram.com/hikmetuncay?igshid=1fuoilh7wldkl
(TAKİP ET)

Merhaba! Ben HİKMET.
-Kanalım da ilginç, gizemli ve tarihi konular ile ilgili içerikler üretiyorum.
-Her fırsatta sizler için yeni videolar çekiyorum.
-Eğer senin de gizemli ve tarihi konulara merakın varsa,
-Kanalıma “ABONE” olarak ailemize katılabilirsin .
-Diğer videolarımız için takipte kalın

İYİ SEYİRLER

tapınak şovalyeleri tapınak şövalyelerinin hazinesi
tapınak şovalyeleri belgesel tapınak şövalyeleri hristiyan mı tapınak şövalyeleri kimlerdir tapınak şovalyeleri kimdir tapınak şövalyeleri nedir tapınak şövalyeleri nerede ortaya çıktı tapınak şövalyeleri tarihi tapınak şövalyeleri üstadları tapınak şövalyeleri ve masonluk tapınak şövalyeleri tapınak şövalyeleri nedir tapınak şövalyeleri kazıları tapınakçıların kazıların tapınakçılar kimdir