PETRA BELGESELİ | Ürdün’ün Kayıp Şehri

Saklı Bir Cennet Petra Antik Kenti

Arap çöllerinde kayıp bir mücevher, dünyanın da en gizemli antik kentlerinden biri, Petra.
Kentin girişinde ise kale gibi yükselen bir mühendislik harikası var: El Hazne.

2200 yıllık Petra Antik Kenti'nde atılan her adım, dönülen her köşe, takip edilen her patika, sizi yeni bir kaya mezarına ya da kült merkezine götürüyor.

Her köşesi sürprizlerle dolu bu kentin. Kent içerisinde gezerken ve gizemli yapılara bakarken,zaman zaman bu görkemli mimariye hayran kalıyorsunuz. Zaman zaman da ,bu topraklarda yaşayanların nasıl olupda,bir anda arkalarında hiç iz bırakmadan ,ortadan kaybolduklarına dair düşünüyorsunuz.

Ürdün'ün saklı bir kanyonunda ,milattan önce Nebatiler tarafından yapılan antik kent, bir dönem tarihin tozlu sayfalarında kayboluyor ve kayıp kent Petra, on sekizinci yüzyılda yeniden keşfediliyor.

Nefes kesici görünümü, heybeti, gizemi, gün ışığına göre değişen kayalarının renkleri ile dünyanın en ünlü yapıları arasında yerini alan Petra'nın ,bilinmeyen arka yüzünü bizlerle birlikte ,gelin siz de yeniden keşfedin. Petra belgeseli ni birde böyle dinleyin.

YouTube: https://youtube.com/channel/UCTAE5kXPmCwgguhHO3m0WZQ
(ABONE OL)

İnstagram:https://instagram.com/hikmetuncay?igshid=1fuoilh7wldkl
(TAKİP ET)

Merhaba! Ben HİKMET :)
-Kanalım da ilginç, gizemli ve tarihi konular ile ilgili içerikler üretiyorum.
-Her fırsatta sizler için yeni videolar çekiyorum.
-Eğer sizin de gizemli ve tarihi konulara merakınız varsa,
-Kanalıma “ABONE” olarak ailemize katılabilirsiniz.
-Diğer videolarımız için takipte kalın

İYİ SEYİRLER…

petra nerede petra antik kenti nerede petra antik kenti petra antik kent petra antik kenti içi petra antik kenti tarihi petra antik kenti ürdün petra belgeseli petra antik kenti hakkında bilgi petra antik kenti tur petra antik kenti ne amaçla yapılmıştır petra antik kenti hangi uygarlığa aittir amman petra antik kenti petra antik şehri nerede petra antik kenti özellikleri petra antik kenti belgeseli petra antik kenti bilgi antik petra kenti başkenti petra antik kent hakkında kısa bilgi ürdün'deki petra antik kenti ürdün'deki petra antik kenti hakkında bilgi dünyanın 7 harikası petra antik kenti dünyanın yedi harikası petra antik kenti petra antik kenti turu petra antik kenti efsanesi petra antik kenti el hazne petra antik kenti ile ilgili bilgiler petra antik kenti gizemi petra antik kenti görseller petra antik kenti görüntüleri petra antik kenti hangi ülkededir petra antik kenti hangi şehirde petra antik kenti hikayesi petra antik kenti kim tarafından yapılmıştır petra antik kenti mimarisi petra antik kenti neden yapılmıştır petra antik kenti ne zaman yapıldı petra antik kenti nedir petra antik kenti önemi petra antik kenti sırrı petra antik kentinin tarihi urdun petra antik kenti petra antik kenti video petra antik kenti youtube petra antik kenti içi