Paramotorla Uçuş Keyfi | Paratrike Yaptım | Paraşütle Uçuş Vlog | Microlight Uçuşu | Yasin TAŞ Vlog

Paramotor | Paratrike | Microlight esasında hepsi de aynı şeyi ifade etmek için kullanılsalar da , birbirlerinden farklılıkları var. Bu video da #Paratrike dediğimiz aracımızla gökyüzünde yaşadığım deneyimleri sizlere sunmuş olacağım. Çok az bilinen bir #spor olmasına rağmen oldukça keyifli ve güvenli bir #uçuş tecrübesi. Kişisel görüşlerime başlamadan önce #paramotor hakkında kısa bir bilgilendirme yapayım.

Paramotor | Paratrike nedir ?
Tek kişilik ya da iki kişilik olarak dizayn edilmiş, sırt kısmında paraşütün hava ile dolması ve uçuş aracının ileri yönde gitmesini sağlayacak hava akımının oluşturulmasını sağlayan pervaneye sahip elektrikli ya da yakıtla çalışan motorlu uçuş aracıdır. Genellikle benzin gibi yanıcı yakıt malzemesi kullanan motorlar tercih edilir. Bu pervaneli motor çift silindirli ya da dört silindirlidir. Bu sebeple hava da kalma süreleri yakıt durumu ve kullanıma bağlı olarak bir kaç saatle sınırlıdır.
Paramotor | Paratrike kullanmak için uçuş lisansına sahip olmanız gerekmektedir. Çift kişilik olanlar da yolcu için herhangi bir belge gereksinimi yoktur. Uçuş için gerekli ilk izinler alındıktan sonra ; askeri bölgeler ve devletin yasaklamış olduğu yerler dışında dilenilen yer ve zaman da uçuş serbesttir.

Paratrike | Paramotor güvenli mi?
Evet, güvenlidir. Üzerinde esas paraşüt e ek olarak bir adette yedek #paraşüt bulunmakta olup, tehlike anında basınçlı bir sistemle fırlatılarak açılmaktadır. Ayrıca uçuş aracının profilleri hafif ama sağlam metal malzemelerden yapılmıştır.
Uçuş sırasında motor arıza durumunda ise süzülerek iniş söz konusudur. Belirli bir yükseklikten sonra paraşüt gerekli salınıma imkan verecektir. Tıpkı bir yamaç paraşütü ile uçuyormuşcasına.

Paramotor | Paratrike ile nerede uçabilirim ?
Genellikle tatil yörelerinde , yeşilliklerle dolu olan yerlerde, denize kıyısı bulunan illerde, enfes manzaraya sahip şehirlerde. Örnek Antalya , #İzmir , Muğla , Marmaris , Amasya vb.
Sizde bu deneyimi yaşamak istiyorsanız; google üzerinde bir çok pratrike pilotunun bilgileri mevcuttur. Bu video #İzmir #Sasalı Kent Ormanı nda çekilmiştir. Eğer İzmir e gelme durumunuz bulunuyorsa ;
Paramotor Pilotu Metin Pehlivan iletişim bilgileri :
instagram : @izmir_paratrike telefon : 0533 652 98 11

Gökyüzü ; benim için çocukluk dönemimden itibaren sonsuzluğu , alabildiğine uçsuz bucaksız, geri dönüşü olmayan yolculukları , kısaca özgürlüğü tanımlar.. Ne zaman ruhumun içinde bir şeyler fısıldasa kendimi gökyüzünde uçmakta olarak hayal ederim.. Belki bu uçuş paratrike taki gibi olmasa da , gökyüzü benim dokunabildiğim cennetim.. Hazır youtube videolar çekmeye başlamışım , fenomenlik yolunda gidiyorum. Dedim ki : "Neden paraşütle alakalı bir #vlog çekmiyorum? " İlk başlarda tek dalış düşlesem de , hem maddi olarak zora girmeden hem de lisans almakla uğraşmak yerine hızlı bir çözümle uçmalıyım dedim. Bunun doğrultusunda internette araştırırken Paramotor Pilotu Metin Pehlivan beyin instagram profiliyle karşılaştım. Kendisi bu sporu yaparken aynı zamanda heveslilerin de bu adrenalinle karışık heyecan duygusunu tatması için küçük bir meblağ karşılığın da uçuruyordu. Şans o'dur ki askerliğim neticesinde İzmir de yaşıyordum. Metin Beyin de uçuş sahası bulunduğum bölgeye yakındı. İletişime geçerek , en uygun olan 25 ekim günü bu deneyimi yaşadım. Gediz Deltası , Flamingolar diyarıydı. Yüksekten uçarken kuşların aşağıda toplanmaları, sulak bölgelerde toplucasüzülmeleri , su üzerinde yürüyüşleri , o adım adım balıklarla olan kavgaları insanı büyülüyordu. Oldukça keyifli dakikalar yaşadım. Tabi sizler için video çekerken bazı şeyleri kaçırmış olabilirim.. Canınız sağolsun :)

Peki bu microlight ile uçmak ne kadar ? Diğer adıyla paratrike ile uçmak bana ne kadar maliyete geldi? Paramotorla uçmak ne kadar?
Bu sorunuzun cevabı şu an için 400tl olarak kabul edebilirsiniz.. Kamera kaydı da aldırırsanız 50 tl daha eklemeniz gerekiyor.

Peki paramotorun kendi fiyatı nedir ? Satın almak ve bu uçuş sporunu yapmak istesek. O Sorunun cevabını da aşağıda veriyorum.

Paramotor Fiyatı | Paramotor Fiyatı : İnternette ortalama 30 bin tl ile başlatıp motor özellik ve yapısına göre 750 bin tl ye kadar fiyatlanabiliyor. Türkiye de şasesini yapan firmalar var. Ama motorları yurtdışından geliyor.

Ömür de en az bir kez deneyimsellenmesi gereken bir tecrübe. Hem zaten hayatı ne için yaşıyoruz ki ? Tecrübelerimize bir yenisini eklemek için değil mi ? O halde durmayın. Sizlere burada bir tavsiye, bir fikir veriyorum. İlk müsait zamanınız da bu duyguya ortak olun..

Bir Youtuber olarak , adrenalin tutkumu canlı tutmak için yaptığım tüm aktiviteleri sizlerle bu kanal vasıtasıyla paylaşacağım. Hem çok şanslısınız bu videonun ikinci versiyonunu da hemen şu anda paylaşmış bulunmaktayım. Gelecek haftalarda da Yamaç Paraşütü ile uçuş yapmayı planlıyorum. Onun videosu da burada siz gökyüzüseverler için gelecek :)

Kişisel kanalımla beraber eğitim kanalımı da takip etmeyi unutmayın.
https://youtube.com/ytasofficial