İşaret Diliyle Konuşabilen Goril Bizlere Ne Anlatıyordu ? ( Goril Koko'nun Hayatı)

Goril Koko, şüphesiz dünyanın en meşhur gorili olma ünvanına sahiptir. onu meşhur eden özelliği ise işaret dili ile iletişim kurabilmesiydi.

Koko, esaret altında doğan 50. goril ve esaret altında annesi tarafından kabul edilen ilk gorillerden biriydi.

kokonun bakıcısı olacak Francine Patterson sayesinde , hayvanat bahçesinde küçüklüğünden beri eğitim alarak konuşmayı ve konuşulanı anlamayı öğrenmişti. Aynı zamanda, işaret dili ile duygularını ne kadar karışık olursa olsun anlatabiliyordu. Espriler ve şakalar yapabiliyordu.

Patterson, Koko'nun işaret dili kullanma becerisinin, bu dili kullanmakta ustalaştığını gösterdiğini bildirdi. Koko'nun eğitimi 1 yaşında başladı ve karmaşık şekillerde birleştirebildiği 1.000'den fazla işaretten oluşan çalışma sözlüğüne sahipti. Koko'nun işaretlere ek olarak yaklaşık 2.000 kelime İngilizce anladığını da söyleyelim.


Patterson, Koko'nun yeni düşünceleri iletmek için yeni işaretler icat ettiğini de belgeledi. Örneğin, Koko'ya "yüzük" kelimesini kimsenin öğretmediğini, ama Koko'nun "parmak" ve "bileklik" kelimelerini birleştirerek "parmak bileklik" kelimesini oluşturduğunu böylece yüzüğü anlatmak istediğini söyledi.
koko çeşitli IQ ölçeklerinde 70 ile 90 arasında puan almıştı.Bu onun 3 yaşındaki küçük bir çocukla eşit tutulmasına sebebiyet veriyordu. durum böyle olsa da aslında o 3 yaşındaki bir çocuktan çok daha akıllıca davranıyordu.3 yaşındaki bir çocuğun parmak bileklik gibi kelimeleri oluşturacağını hiç zannetmiyorum.

Instagram : @ibrahimonen35
Diğer videolara da göz atmayı unutmayınız ...

21.Yüzyılın En Gizemli Olayı : Sahile Vuran Kopmuş İnsan :
https://www.youtube.com/watch?v=CTAJrfWUKck&t

Annesini 151 kez bıçaklayan tatlı ama psikopat katil :
https://www.youtube.com/watch?v=haGy6rR0yY4&t