Alman Tarihinin Çözemediği En Korkunç Gizemli Cinayet ( Hinterkaifeck Olayı)

Saldırıdan kısa bir süre önce Hinterkaifeck içinde ve çevresinde garip şeyler olmaya başlamıştı. olaydan altı ay önce de aile hizmetçisi işten ayrılmıştı. Ayrılma nedeninin tavan arasında garip sesler duyduğuydu.
31 Mart 1922 akşamı, çiftlikte yaşan 5 kişilik bir aile ve aile hizmetlisi, kazma ile öldürülmüştü . O zamandan beri, arazi ölenler için dikilen bir anıt dışında hiçbir yapıya ev sahipliği yapmamıştır.

bu olay alman tarihinin en korkunç ve şaşırtıcı, çözülememiş suçlarından biri olarak biliniyor.

olaylar gerçekten de çok karışıktı ve birden fazla şüpheli bulunuyordu Bu yüzden de bu zorlu bir araştırma olacak .

peki Hinterkaifeck ailesine ne olmuştu ? olay nasıl gerçekleşmişti ? birileri tarafından kasten mi yapılmıştı yoksa ev perili miydi ?

öncelikli olarak olayı anlayalım .

Hinterkaifeck , Almanya nın Münih şehrinin yaklaşık 70 km kuzeyinde, Ingolstadt ve Schrobenhausen kasabalarının arasında yer alan küçük bir çiftlikti.
Bu çiftlikte 5 kişilik bir ailenin yanında bir de hizmetli yaşıyordu.

işte katledilen aile üyeleri sırasıyla bunlardı ;

Altı kurban:

63 yaşındaki Andreas Gruber,

72 yaşındaki karısı Cäzilia, gabriel

Çiftin 35 yaşındaki dul kızları Viktoria Gabriel,

Viktoria gabrielin 7 yaşındaki kızı Cäzilia ile 2 yaşındaki oğlu Josef,

Son olarak da 44 yaşındaki hizmetli Maria Baumgartner

bu bahsettiğim kişilerin hepsi korkunç bir şekilde ölü bulunmuştu.

Yapılan Saldırıdan kısa bir süre önce Hinterkaifeck içinde ve çevresinde garip şeyler olmaya başlamıştı. Yaşanan garip olaylar şunlardı :

1 ) Andreas Gruber, Mart 1922'de Çiftlikte garip bir gazete bulmuştu. Gazeteyi satın alıp almadığı konusunda kararsızdı. ve Gruber başlangıçta bir postacının bu gazeteyi kaybettiğini düşünüyordu.Ancak, çevrede hiç kimse gazeteye abone olmadığı için durum böyle değildi.

2 ) olaydan 6 ay önce eski hizmetçi istifa etmişti. nedeninin ise tavan arasından gelen garip sesler duyduğu ve evin perili olduğuna inandığı iddia edildi.

3 ) Cinayetlerden sadece günler önce, Gruber komşularına, taze karda ormandan çiftliğin makine odasındaki kırık bir kapı kilidine giden izler keşfettiğini söyledi .

4 ) Gecenin ilerleyen saatlerinde tavan arasında ayak sesleri duydular, ancak Gruber binayı aradığında kimseyi bulamadı.Gruberin Bu iddia edilenleri birkaç kişiye anlatmasına rağmen, yardım almayı reddetti ve ayrıntılar polise bildirilmedi

5 ) yedi yaşındaki Cäzilia Gabriel'in bir okul arkadaşının anlattığına göre, küçük kız, annesi Viktoria'nın eylemden önceki gece şiddetli bir tartışmanın ardından çiftlikten kaçtığını ve sadece saatler sonra ormanda bulunduğunu bildirdi.


Bunları da anlattığımıza göre gelelim olayın yaşandığı güne :

Tarih 31 Mart 1922 Cuma gününü gösteriyordu . O gün Ailenin eve yeni aldığı hizmetli Maria Baumgartner öğleden sonra çiftliğe gelmişti.
Maria'nın kız kardeşi ona eşlik etmiş ve kısa bir süre kaldıktan sonra çiftlikten ayrılmıştı.Maria'nın kız kardeşi aileyi canlı gören son kişi olmalıydı.

ve Gecenin ilerleyen saatlerinde korkunç olay gerçekleşmişti .

Yaşlı çift, Yaşlı çiftin kızları Victoria ve Victoria'nın 7 yaşındaki kızı birer birer ahıra doğru sürüklenip orada öldürülüyorlardı.

2 yaşındaki Josef ise fotoğrafta görülen odasında öldürülmüştü
.
Hizmetçi de burada gördüğümüz, kendine ait odasında katledilmişti. Cinayeti işleyen kişi, tüm aileyi aile çiftliğine ait olan bir kazma ile öldürmüş gibi duruyordu.

cesetler olayın yaşandığı günden 4 gün sonra keşfedilmişti.

Aileyi görmeyen komşular sonunda şüphelenip ve çiftliği kontrole gitmişlerdi

Ahıra girdiklerinde, yaşlı çifti , kızı Viktoria Gabriel ve torunu Cäzilia'nın ahırda öldürülmüş cesetlerini buldular. Kısa bir süre sonra oda hizmetçisi Maria Baumgartner'ı ( maria bomgartnır'ı ) ve ailenin en genç üyesi Viktoria'nın 2 yaşındaki oğlu Josef'i evde öldürülmüş olarak buldular.


Cesetlerin bulunmasının ertesi günü ahırda otopsi yapıldı . Silahın kendisi olay yerinde olmasa da, en olası cinayet silahının bir kazma olduğu tespit edilmişti. Kanıtlar, küçük kızın saldırıdan sonra birkaç saat daha hayatta kaldığını ve bu süreçte ölünceye kadar samanların içinde uzanırken kendi saçlarını yolduğunu gösteriyordu.

daha sonra Kurbanların kafatasları emniyet tarafından çıkarıldı ve daha fazla incelenmek üzere götürüldü.

İşin ilginç yanlarından biri de : cinayeti işleyenlerin birkaç gün evde kalmalarıydı , birisi sığırları beslemiş, mutfaktan tüm ekmeği yemiş ve biri samanlıkta uyumuştu.

Olay yerinde işlerine yarayacak net birşeyler bulamayan polis, şüphelilerin bir listesini oluşturmaya başladı. Tekrarlanan tutuklamalara rağmen, hiçbir katil bulunamadı ve dosya 1955'te kapatıldı.


Olayı daha da açmak için derin araştırma yapmaya karar verdim ve bazı ilginç durumlar buldum .


işte tam bu noktayı araştırırken olayın seyrini değiştiren kritik bir insan tanıdım.