Hikmet Altunsöz Hocamızın Anısına

Öncelikle şu mübarek ramazan ayında asrın felaketi olarak adlandırdığımız ve hepimizi derinden sarsan 6 Şubat depreminde vefat edenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyoruz….
Yine 6 Şubat depreminde eşi ve küçük kızıyla Rahmeti Rahmana uğurladığımız Hikmet Altunsöz hocamıza ve ailesine Rabbimden rahmet diliyoruz.
Hikmet hocamız, abimiz, üstadımız bizim için örnek aldığımız bir dava adamıydı…
Bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi, her hal ve şart altında yüzündeki eksilmeyen tebessümü, muhatabı kim olursa olsun değişmeyen alçakgönüllülük ve nezaketi, mazeret üretmeyen ve çözüm üreten teşkilat şuur ve disiplini…. Ve daha nice güzel meziyetleri ile örnek aldığımız bir abimizdi.
Adam kıtlığının olduğu bir ülkede, gözü kapalı arkasından gidilecek öncü şahsiyetlerdendi.
Kibar ve mütevazi bir abimizdi Hikmet hocamız… Her zaman Hakkın ve hakikatin yanında insanların işine koşan, yardımcı olan, haksızlığın ve zulmün karşısında hiçbir kınayanın kınamasından korkmayan biriydi.
Müslümanca duruşu ve mücadele azmi, tükenmek bilmeyen heyecanı ile ümmetin değerlerini, haklarını her alanda koruyan, tarafını her durumda izhar eden dava adamıydı.
Mütebessim çehresiyle en solgun anlarda yeniden “Bismillah” diyerek bizlere umut aşılayan bir öğretmendi…
Davasına adanmışlığın en güzel örneklerini sergileyen insanlardan biriydi Hikmet hocamız.
Çok yoğundu, davası büyüktü, çok koşturdu, çok yoruldu yarım asırlık ömrünü yüz yıl gibi yaşadı. Hakkı verilmiş bir ömür yaşadı.
Dostları onunla Birlikte olmaktan, aynı yolda yürümekten mutluluk ve gurur duyarlardı.
Sevenleri Hikmet hocamızın imanına, samimiyetine, teşkilatçılığına, bitmez tükenmez enerjisine ve hoşgörüsüne şahitlerdi.
Hikmet hocamız Sözü ve özü bir, hesabi değil hasbi olan klas bir adamdı…
Mesleğini ibadet aşkıyla yapan…Öğrencilerin, velilerin ve çalışma arkadaşlarının gönlüne dokunan bir muallimdi…
Cemaat, teşkilat ve sivil toplum örgütleri konusunda vizyon sahibi bir liderdi…
Hülasa şu acı günlerde en fazla aranan isimdi Hikmet hocamız…
Biz ondan razıydık, Allah’ta hocamızdan ve vefat eden aile ehlinden razı olsun.
Cennet’te kendisiyle tekrar bir araya gelme umut ve temenniyle Rabbim, kendisinin ve ailesinin kabrini cennet eylesin inşallah...

İdris Gökalp